Dommel, 6 juli 2023

Afscheid en toch weer samen!

Gistermiddag hebben we definitief afscheid van onze bijzondere Dommel genomen. Hij lag prachtig opgebaard, en het was zo mooi en dankbaar om te zien dat hij nu geen pijn meer heeft!

Eindelijk! Want Dommels leven is niet over rozen gegaan. De laatste drie jaar, nadat hij bij ons is gebracht en we beloofden voor hem te zorgen tot aan zijn overlijden, was hij steeds meer ontspannen en weer hond.

Het laatste jaar is zijn grote geluksjaar geweest. Hij ontmoette zijn grote vriend Twinkel! En sloot vriendschap voor het leven. En ook voor daarna.
Nadat Twinkel een maand geleden is overleden, werd het duidelijk dat het voor Dommel geen zin meer had. En hebben we, na heel veel hartzeer, geluisterd naar zijn grote wens en de weg vrijgemaakt om naar Twinkel te gaan. Hij was totaal op.

En nu troosten we ons met de gedachte van twee spelende hondenvrienden, zonder pijn en stress. En is het gemis ook echt heel groot! Wat hebben we jullie allebei in ons hart gesloten, deze twee honden die niemand meer wilde. En elkaar vonden in de gedeelde pijn van niet begrepen zijn.

Speel, spring en kwispel, lieve Dommel!
Wij zullen je nooit vergeten!


Ieder afscheid is de geboorte van een herinnering.